Har du en virksomhed, der forhandler med fødevarer, så har du helt sikkert også brug for at kunne have dine produkter på køl. Men en køledisk er ikke bare en køledisk, og der findes mange forskellige løsninger til at have fødevarerne på køl. Du skal derfor sørge for at gøre dig nogle overvejelser, inden du køber en ny køledisk, kølemontre eller kølereol til din virksomhed. Her kommer nogle gode råd, til hvad du skal have med i dine overvejelser.
Hvilke krav er der til opbevaring af mit produkt
Naturligvis er første overvejelse du skal gøre dig, hvilke krav der er til opbevaringen af dit fødevareprodukt. Det kan være alt fra dybfrost til let køl, og dermed ændrer holdbarheden sig også. Så du skal sætte dig godt ind i, hvordan dine produkter skal opbevares, og hvor længe de må opbevares i de forskellige køleløsninger, der findes.
Hvordan præsenteres mit produkt bedst muligt
Når du skal vælge, handler det også i høj grad om kundens oplevelse. Derfor skal du kigge på den æstetiske præsentation af dit fødevareprodukt. Det kan være ting som hvilken type køler, der er tale om – en køledisk, kølemontre eller en kølereol udstiller alle produkterne på forskellig vis. Du skal derfor vælge den, der giver bedst mening i forhold til dit produkt og din butik. Du kan også overveje, om det er en god ide med indbygget lys eller spejle, eller om det er bedst med en montre eller en åben køledisk.
Pas på med energien
De forskellige køleløsninger har naturligvis også forskellige energiforbrug. De mindre og lukkede typer anvender som tommelfingerregel mindre energi end de større og åbne kølediske. Giver det god mening for dig og din virksomhed at bruge en åben køledisk, så skal du sørge for at købe en, der har natgardin med. Det er et overtræk, du kan putte på om natten og derved spare på energien.
Skal der være fri adgang eller lukket
En sidste overvejelse kan gå på, om du ønsker alle har adgang til fødevarerne på køl. Her er igen også nogle regler og retningslinjer at tage højde for i forhold til hygiejne. Men langt hen ad vejen er det også en smagssag og et spørgsmål om, hvordan du gerne vil servere dit produkt for dine kunder. Måske vil du gerne, at det kun er ekspedienten, der kan tage produktet ud af køledisken, og i så fald skal du vælge en montre med åbning fra bagsiden. Du kan også vælge en type, hvor der er mulighed for at låse, hvis du gerne vil sikre dig, at ingen har adgang. Det kan for eksempel være anvendeligt, hvis du udstiller et særligt fint produkt i din butik.
Gør du dig disse overvejelser, er du godt klædt på til at vælge den helt rette køleløsning til din virksomhed, og dermed kan du præsentere dine fødevareprodukter bedst muligt og optimere salget.